V sredo, 31. 5. 2023 je v prostorih Modelarskega društva Ventus potekala volilna skupščina za nove člane krovne športne organizacije v občini Ajdovščina. Prisotni člani so poleg predsednika in podpredsednika imenovali še nove člane predsedstva, člane nadzornega odbora ter disciplinske komisije.

Tudi naslednja štiri leta bo na čelu Športne zveze Ajdovščina Miloš Popović. Za slednjega bo to že njegov peti zaporedni mandat. Za podpredsednika je bil v svoj drugi mandat izvoljen Matjaž Bajec iz društva Trillek.

Mesto v predsedstvu Športne zveze Ajdovščina je bilo zaupano še: Ani Žigon, Blažu Pračku, Ivanu Grudnu, Davidu Marcu ter Meti Šuligoj Bavčar.

Milošu Popoviću peti mandat v vlogi predsednika.

Novi stari predsednik se je zahvalil za izkazano zaupanje in poudaril, da bo delo v naslednjem mandatu potekalo po ustaljenih tirnicah. Dodal je, da se bo ob ustaljenih nalogah še naprej zavzemal za izboljšanje športne infrastrukture v občini Ajdovščina, za razvoj športnega turizma ter za povečanje vlaganja lokalnega gospodarstva v šport. Poudaril je, da ga veseli, da se je s tem namenom izpeljala tudi športno marketinška konferenca WSport. Še posebej je vesel, ker se je po dolgih letih končno začela gradnja gimnastične dvorane, ki bo nedvomno velika dodana vrednost k razvoju gibalnih sposobnosti otrok in mladine.

Zapisnik volilne skupščine za mandatno obdobje 2023-2027