Trenutno veljavni Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov predpisuje negativni test na prisotnost virusa SARS-CoV-2 za vse udeležence na športnih tekmovanjih (športniki, sodniki, delegati, trenerji, vsi ostali, ki sodelujejo pri izvedbi tekmovanja).

Rezultat testa ne sme biti starejše od 48 ur, kar pomeni, da čas 48 ur začne teči od trenutka, ko uradno prejmemo rezultat testa (in ne od trenutka, ko opravite test – obvestilo Inšpektorata za šolstvo in šport) oziroma 7 dni v kolikor strokovni delavec opravlja zgolj delo na področju športa.

Ker v občini Ajdovščina trenutno izvaja programe prostočasnih aktivnosti, rekreacije ter tekmovalnega športa veliko športnikov ter  klubov, preučujemo možnosti organiziranja rednega tedenskega testiranje za vse zainteresirane.

Glede na to, da je večina tekmovanj konec tedna, ko se športniki ne morejo testirati v okviru rednih testiranj občanov, predlagamo testiranje ob petkih v popoldanskih urah med 17.00 ter 20.30.

Ob posredovanju prve prijave morate strokovni delavci  predložiti potrdilo o strokovni usposobljenosti ali izobrazbi za delo v športu ter telefonsko številko.

Za tekmovalce pa morajo športna društva predložiti potrdilo o registraciji nacionalne panožne športne zveze ter telefonske številke športnikov.

Aktualni seznam registriranih športnikov je objavljen tudi na Spletni stran Olimpijskega komiteja Slovenije-Združenja športnih zvez. Preberi več…

Prvo testiranje je predvideno tako že ta petek, 12. marca 2021.

Prijava in posredovanje podatkov

Prosimo vas, da se v okviru svojih društev, klubov pogovorite o tej možnosti in nam do srede, 10. 3. 2021, do 16 ure pošljete podatke o osebah, ki bi se testirale ob petkih.

Podatke posredujete na Zdravstveni dom Ajdovščina po elektronski pošti na tajnistvo@zd-ajdovscina.si  Po izvedeni prijavi boste tako prejeli informacijo o uri izvedbe testiranja.