V Ajdovščini bo 8. in 9. marca 2023 prvič na sporedu športno marketinška konferenca, poimenovana W SPORT. Dogodek je namenjen lokalnemu povezovanju športa in gospodarstva, z namenom okrepitve vlaganja sredstev v šport in obenem okrepitve marketinških sposobnosti delujočih v športu, športnikov, športnih društev in organizacij ter prirediteljev športnih dogodkov. Športna konferenca bo potekala v MKC Hiša mladih in v Dvorani prve slovenske vlade.

Občina Ajdovščina, pa tudi Severno Primorska regija, se je v zadnjih letih gospodarsko izjemno okrepila, prav tako pa je opazen porast delovanja športih klubov, organizatorjev športno – turističnih dogodkov, nenazadnje je zaznati tudi porast vrhunskih in rekreativnih športnic ter športnikov, tako na članski ravni kot tudi v mlajših kategorijah. A kljub vsesplošnemu porastu še vedno šepa povezovanje gospodarskih in športnih subjektov, kar bi radi organizatorji z organizacijo konference okrepili.

Številni gospodarski subjekti, ki danes že vlagajo v šport, tega vložka mnogokrat ne znajo ali pa ne zmorejo dovolj dobro izkoristiti, na drugi strani pa tudi področje športa ne zna vedno in ne zmore dovolj dobro upravičiti vložka gospodarstva v šport. Opaziti je na eni in drugi strani pomanjkanje znanja, idej in časa, to pa bo športna konferenca W SPORT poskušala čim bolje približati tako eni kot tudi drugi strani. Področje marketinga je sicer le ena izmed težav, s katero se večina športnega udejstvovanja na našem območju sooča. Težave so tudi v strokovnem kadru, zagotavljanju sredstev za mladinske pogone, primanjkuje sposobnega kadra v vodstvenih strukturah športnih organizacij, povezovanju športa in turizma ter drugo. Tudi del teh težav bo omenjena konferenca osvetlila.

W SPORT – Športna marketinška konferenca se bo odvijala v Mladinskem kulturnem centru Hiša mladih in v Dvorani Prve slovenske vlade. V sredo, 8. marca in v četrtek, 9. marca 2023. Namenjena je vsem, ki tako ali drugače delujete v športu, športnikom, športnim delavcem, organizatorjem športnih prireditev, zaposlenim v gospodarstvu, zaposlenim v marketingu in vsem, ki vas šport ali marketing zanima.

Vstopnica je potrebna za obisk četrtkovega dela konference. Vstopnico lahko kupite na tej povezavi, najdete pa jih tudi na vseh OMV bencinskih črpalkah ali pa v Trafikah 3DVA.