O projektu

Mini olimpijada je projekt, namenjen osnovnošolskim otrokom. Namen programa je ob začetku šolskega leta otrokom predstaviti možnosti vpisa v različna športna društva. Ta poleg predstavitve različnih športnih panog zajema tudi promocijo olimpijskega gibanja – ter fair playa. Na Mini olimpijadi so zmagovalci vsi. Držimo se namreč načela »pomembno je sodelovati in ne zmagati«.

Program predstavitve dejavnosti posameznih športnih društev za šolsko leto (2020/2021) bo potekal v torek, 8. septembra s pričetkom ob 8:00 ter zaključkom predvidoma ob 12:30 v Športnem centru Ajdovščina (nogometno igrišče z umetno travo).

V primeru neugodnih vremenskih razmer se bo dogodek odvijal v veliki dvorani Športnega centra Ajdovščina.

Informacije

Glede na planiran program o izvedbi Mini olimpijade smo v zvezi s tem še vedno v dogovoru s Osnovnimi šolami, vendar pa je predlog izvedbe v letošnjem letu oblikovan na način, da se dogodka udeleži manjše število otrok.

Mini olimpijada 2020 se bo torej zaradi omejitev in priporočil NIJZ za preprečevanja okužb z koronavirusom (Covid-19) odvijala v spremenjeni obliki. Športni dan oziroma predstavitev športnih društev, bi tako v letošnjem letu bila namenjena zgolj otrokom prvega razreda, v šolah, kjer so oddelki združeni pa se bo športnega dne lahko udeležil celoten razred.

Pri organizaciji dogodka bomo seveda zagotovili vse potrebne ukrepe, kot so uporaba dezinfekcijskih sredstev, obvezna uporaba mask animatorjev oziroma predstavnikov športnih klubov in društev (njihova obveza bo tudi sprotno razkuževanje uporabljenih športnih rekvizitov).

Ob menjavah po posameznih postajah bo prehajanje organizirano, brez mešanja med posameznimi skupinami, v enotni smeri. Okvirna velikost skupine bo med 15 in 25 otrok. Ob protokolu in ob zaključku bodo skupine poravnane v vrstah med seboj oddaljene nekaj metrov. Skupno ogrevanje in zaključno druženje letos odpadeta.

Na programu bomo izvedli tudi kratko predstavitev projekta Erasmus+ »Ponovno aktivni v športu«

Športna zveza Ajdovščina bo društvom, ki bodo sodelovala na programu mini Olimpijada zagotovila:

  • Prostor za predstavitev dejavnosti na samem prizorišču,
  • Oglas na tiskani verziji diplome, ki jo prejmejo udeleženci Mini olimpijade,
  • Predstavitev na posameznih OŠ ali podružničnih šolah, katere se Mini olimpijade ne bodo udeležile,
  • Majico z logotipom projekta namenjeno kadru,
  • Oglas v tiskani verziji časopisa Lokalne Ajdovščina (prejme vsako gospodinjstvo v Občini Ajdovščina),
  • Malico ob odmoru

Lani nas je obiskal tudi predsednik RS Borut Pahor

Prijava

Vsa zainteresirana športna društva, naprošamo, da udeležbo potrdijo najkasneje do ponedeljka, 31. 8. 2020 do 12.00 ure . Zaradi predstavitve podatkov udeležencev na posebej izdelanih diplomah, ki jih bodo otroci prejeli ob udeležbi na dogodku prosimo, da ob potrditvi na e-naslov: primoz.sulic@zs-ajdovscina.si posredujete še naslednje podatke:

  • Kontaktna oseba društva (telefonska številka, e-pošta)
  • V primeru, da ima društvo nov logotip nam posodobitev le tega priložite v (jpg) ali (png) formatu.