Športna zveza Ajdovščina je v petek, 8. marca, podelila tradicionalna priznanja za športne dosežke v letu 2018. Nagrado za življenjsko delo v športu je prejel Edvard Lorencon, za pomembne dosežke na domačem in mednarodnem področju pa so podelili zlata, srebrna in bronasta priznanja. Zlato priznanje sta prejela David Prosen in Januš Lapajne, posebno priznanje pa je ob koncu kariere prejela tudi Polona Batagelj.

Leto 2018 je bilo še eno leto, ki je v ajdovsko občino prineslo bogato bero izjemnih športnih rezultatov in dosežkov. Zato ne čudi podatek, da je Športna zveza Ajdovščina na tradicionalni prireditvi podelila 28 bronastih priznanj za dosežke v preteklem letu, 34 srebrnih priznanj ter dve zlati priznanji.

Zlato priznanje sta prejela David Prosen, ki je s člansko ekipi Plesnega studia Artifex v letu 2018 dosegel naslov državnega, evropskega in svetovnega prvaka HIP-HOP članske formacije ter Januš Lapajne, ki je v lanski sezoni je s klubom osvojil slovaško prvenstvo in pokal. Nagrada za odlične nastope je tudi vpoklic v reprezentanco, ki jo vodi Veselin Vujović.

Posebno priznanje Športne zveze Ajdovščina ob zaključku športne kariere je prejela tudi Polona Batagelj, ki je bila zadnje desetletje nesporna kraljica slovenskega ženskega cestnega kolesarstva, v svoji bogati karieri pa tudi dvakratna udeleženka Olimpijskih iger.

Statua za življenjsko delo v športu pa je šla tokrat v roke Edvardu Lorenconu, ki je s svojimi dosežki, osebnostjo in zgledom pomembno prispeval k razvoju športnega letalstva v občini Ajdovščina in tudi v Sloveniji.  Danes ima gospod Lorencon 92 let in prebiva v Centru starejših Pristan v Vipavi.

Utrinke z letošnje prireditve si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Slike iz prireditve Naj športnik 2018 

Foto: Robert Ferjančič RF