Športna unija Slovenije je pripravila tradicionalno prednovoletno srečanja svojih članic.

O prireditvi

Tokratna prireditev je bila, kot je v svojem pozdravnem nagovoru poudaril tudi predsednik, Dejan Crnek, obarvana s sokolskimi vrednotami – uspelo jim je namreč povezati šport s kulturo.

Telovadnica Športne hiše Ilirija se je za slabo uro spremenila v gledališko dvorano. Otvoritev dogodka je namreč pripadala članom Kulturnega društva Svoboda Elektroelement Izlake, ki so z gledališko predstavo Županova miška poskrbeli za sproščen in hudomušen uvod v večer.

Sledila je podelitev priznanj posameznikom in društvom, ki so v letošnjem letu obeležila okroglo obletnico delovanja. Priznanja sta podelila predsednik Športne unije Slovenije, Dejan Crnek in prvi podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije, mag. Janez Sodržnik.

Znak za športne zasluge

Tomaž Lulik je prejel priznanje iz rok mag. Janeza Sodržnika Foto: Aleš Černivec

Med prejemniki priznanj se je tokrat znašel tudi Tomaž Lulik. Znak za športne zasluge si je prislužil z uspešnim delovanjem športnega društva Rekreativček. Društvo je v svojem delu že izpeljalo številne športne programe tako v lokalni skupnosti kot širše v regiji. Izvajalec letnega programa že vrsto ponuja veliko število programov tako za otroke, mladostnike, odrasle ter starejše. Programi društva so se začeli izvajati leta 2007 s plavalnimi vsebinami nato pa je društvo svojo ponudbo iz leta v leto nadgrajevalo v programe smučanja, vodenih vadb ter vadb za starejše. Društvo je največji ponudnik programov športa za vse v lokalni skupnosti katerega programi so uporabnikom na voljo skozi celo leto.

Društvo je aktiven član Športne zveze Ajdovščina, Športne unije ter drugih nevladnih organizacij na področju športa. Svoje cilje uresničuje z oblikovanjem kratkoročnih in dolgoročnih načrtov dela društva in skrbi pri njihovem izvajanju. Člani društva so aktivni pri delu v komisijah in sekcijah ter se aktivno povezujejo z drugimi športnimi organizacijami.

Tomažu in njegovemu društvu ob tem dogodku čestitamo ter mu želimo še obilo uspeha v prihodnje.